Начало / Здраве и красота / Здраве / Жена свали 40 килограма с кетогенна диета
Жена свали 40 килограма с кетогенна диета

Жена свали 40 килограма с кетогенна диета

кетогенна диета

 

Вижте трансформацията на Аманда (жената е предпочела да запази в тайна фамилията си), която се подлага на кетогенна диета и сваля 40 килограма от теглото си за една година.

Аманда започва диетата през юли 2011 година, когато тежи 100 кг.  Кетогенната диета е диета с високо съдържание на полезни мазнини, умерен прием на протеини и нисък на въглехидрати.  26-годишната дама обявила също и че не е правила никакви физически упражнение през това време.

Диетата на Аманда се състояла основно от яйца, риба, свинско, пилешко, говеждо, зеленчуци и ядки. Самата Аманда пише на сайта на Reddit, че диетата и била хибрид между палео и кетогенна диета.

Кетогенната диета се характеризира с ограничен прием на въглехидрати. В основата на двата вида диети (кетогенната и палео диетата) лежи схващането, че когато запасите на въглехидрати в организма ни се изчерпат, започват да се изразходват мастните залежи.

Въглехидратите се разграждат до глюкоза, която използваме за като енергиен ресурс. При кетогенната диета обаче мазнините се разграждат до мастни киселини и биохимикали, известни като кетони. Кетоните заместват глюкозата като енергиен ресурс.

Източник: http://www.medicaldaily.com

Коментари

Your email address will not be published.Задължителните полета са маркирани със * *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Нагоре
Read previous post:
ябълкови понички
Ябълкова торта

Ябълкова торта - рецепти с ябълки 1 кг ябълки 30 г бадеми 200 г брашно 120 г захар 150 г...

Close